Vitale binnenstad

Update 10 mei 2022

Raadsinformatiebrief Eindrapport Vitale Binnenstad dd10 mei 2022

Persbericht gemeente 10 mei 2022

Introductie plan Vitale Binnenstad.

“Hoe houden we het Woerdense centrum ook in de toekomst uitnodigend en compleet nu steeds meer winkels moeite hebben te overleven? Een enthousiast kernteam vanuit de horeca, Stadshart, Vestingraad, Vastgoed en de gemeente heeft de handen ineen geslagen en komt nu met een voorstel voor de koers.”

Met deze opening introduceert de gemeente op haar site het project ‘Vitale binnenstad’. Een integraal plan waarin de leegstand van winkels, de kernfunctie van bepaalde straten, de routering door de stad en nog veel meer bij elkaar worden gezet met als doel het creëren van een nog aantrekkelijker binnenstad.

Informatieavond

Op 17 januari wordt een informatieavond gehouden over deze plannen. Alle belanghebbenden kunnen namelijk nog tot eind januari 2022 inhoudelijk reageren op de plannen. Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze op 17 januari worden gesteld.

Het rapport is gepubliceerd op de site van de gemeente, maar is ook hier te lezen of te downloaden.

Verder is er recent een artikel in de Woerdense Courant verschenen waar wij graag naar doorlinken.

Binnenkort willen wij onze medebewoners enkele vragen stellen over dit plan door middel van een enquete. Wij zelf zijn altijd enthousiast over plannen die Woerden centrum nóg mooier maken, maar uiteraard willen we graag weten of dat ook door onze medebewoners op dezelfde manier wordt gevoeld.

Als je geen tijd hebt om het hele rapport te lezen, in 7 minuten wordt in het onderstaande filmpje alles uitgelegd.