Het Platform Binnenstad Woerden is op zoek naar een nieuwe voorrzitter. Komen op deze plaats binnenkort jouw foto en introductie te staan?

Mocht je belangstelling hebben en denk jij dat jouw profiel aansluit bij de persoon die wij graag aan tafel zouden willen hebben, neem dan contact op en we verkennen samen of er een match is. 

Ik ben Rob La Fors. Sinds 2006 toen ik aan het Kerkplein in Woerden kwam wonen ben ik, ook als bestuurslid van de BBW, nauw betrokken geweest bij het wel en wee van de binnenstad. En nu wederom als penningmeester van het nieuw opgerichte Platform Binnenstad Woerden.

Nu de binnenstad nagenoeg is volgebouwd verschuift de aandacht steeds meer naar de leefbaarheid, veiligheid en inrichting van de binnenstad. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan leveren.

Platformbinnenstadwoerden Rob

Ik ben Monique Bogaard en woon sinds 1987 in Woerden, eerst in de wijk Molenvliet en sinds 2008 in de binnenstad.

Ik ben opgegroeid in Sluis, een klein sfeervol plaatsje in Zeeuws Vlaanderen. Nu woon ik met veel plezier in een appartement met prachtig uitzicht op het kasteel en de kerk. Ik geniet van het wonen in het centrum met alles binnen bereik en de mooie omgeving op loop- of fietsafstand.

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de stad waarin je woont.  De binnenstad van Woerden leefbaar, schoon en gezellig te houden voor onze bewoners en voor de bezoekers.

Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Tjeerd Koudenburg woont sinds 1986 in de binnenstad en is sindsdien daar sterk bij betrokken. Dat komt ook omdat hij tot 1992 voor de gemeente Woerden heeft gewerkt.

Hij weet dus wat het betekent om de binnenstad niet alleen aantrekkelijk te houden maar ook leefbaar (met een duidelijk positie voor de bewoners). Dat dit niet altijd makkelijk gaat heeft hij recentelijk gemerkt bij de reconstructie van de Eendrachtstraat waar hij woont.

Vanaf 2003 is hij betrokken bij het plan om de Oude Rijn weer terug te brengen. Een plan dat de binnenstad, zeker op de lang termijn, niet alleen aantrekkelijker, maar vooral ook leefbaarder en duurzamer maakt. Door actief deel te nemen aan het platform binnenstad hoopt hij zijn steentje te kunnen bijdragen.

Platformbinnenstadwoerden Tjeerd
Ik ben Erik Schuurmans, oorspronkelijk uit Brabant, maar al weer 30 jaar getrouwd met mijn vrouw Gerda en sinds die tijd woon ik in Woerden.
Begin 2013 zag ik een groot bord langs staan bij het binnenrijden van het centrum, met de vraag of ik hier niet zou willen wonen. En hoewel we helemaal niet aan het zoeken waren naar een nieuwe woning, was onze belangstelling voor een nieuw huis aan het Plantsoen in Woerden gewekt. En daar woon ik nu sinds december 2014 met veel plezier.
Wonen in het centrum heeft veel voordelen. Bijna alles is op loopafstand te bereiken en er is altijd van alles te doen, bijna het hele jaar door. De gunstige ligging en het groene uitzicht over de bomen, de singel en het Exercitieveld: ik ben nog elke dag blij met de keuze om een centrumbewoner te worden. 
Omdat ik me ook graag als vrijwilliger inzet voor maatschappelijke relevante kwesties ben ik toegetreden tot het stichtingsbestuur van het Platform Binnenstad Woerden. Hier zet ik me graag in voor het aantrekkelijk houden van de openbare ruimte, de veiligheid op straat en voor voldoende groen. Ik vind het belangrijk dat er ook vanuit de burger gedacht wordt en dat we goed luisteren naar de mening van die binnenstadbewoners. En dat er vele verschillende meningen zijn over al die onderwerpen, maakt het voor alleen maar uitdagend.

Ik ben Ron Stolwijk, geboren en getogen in Woerden. Ik woonde samen met mijn vrouw Marina vele jaren in het centrum van Woerden. Inmiddels hebben wij het centrum verlaten maar de band blijft. 

De binnenstad heeft mijn belangstelling omdat er veel is veranderd en nog gaat veranderen. Waar vroeger de ‘middenstand’ een begrip was, werd met de komst van internet in hoog tempo anders. Winkels komen leeg te staan en krijgen een andere bestemming. Hoe houd je de binnenstad leefbaar en aantrekkelijk voor inwoners, bezoekers én ondernemers. Welke aanpassingen zijn daarvoor nodig?

En met de energietransitie in het verschiet duikt er weer een nieuwe uitdaging op… hoe krijgen we de, overwegend ‘bejaarde’, woningen in de binnenstad ‘van het gas’? Wat gaat de gemeente daarin doen en wat wordt er van de inwoners en ondernemers gevraagd? Kortom, aantrekkelijke tijden om wat van mijn vrije tijd aan te besteden in het belang van ons allemaal. En voor ik het vergeet, ik ‘beman’ het email adres webmaster@platformbinnenstadwoerden.nl. Dan weten jullie welk gezicht daarachter schuil gaat.

Platformbinnenstadwoerden Ron